Galerii imagini

Curs Lucrator in structuri pt constructii

Autentificare utilizatori

CAPTCHA
Cod:
Imagine CAPTCHA
Introduceţi caracterele prezentate in imagine.

Noutăţi

Informaţi-vă asupra ultimilor noastre noutăţi!

Emite conţinut

Sondaj piaţa muncii

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” vă invită să participaţi, în cadrul Proiectului cu finanţare europeană „Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest”, la un sondaj de 7 întrebări...

citeşte mai mult...

Statistici

  • Afişări:5,480,851
  • Vizitatori unici:0
  • Utilizatori înregistraţi:240
  • Vizitatori neînregistraţi:64
  • IP-ul dvs. 3.237.97.64

Şomerii se pot recalifica în meserii care au căutare pe piaţa muncii

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013
Axa prioritară nr. 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”
Domeniul major de intervenţie 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”
Titlul proiectului: Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest
Contract nr.: POSDRU/ 82 / 5.1 / S / 59274
"Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013" - "Investeşte în oameni!"
 
Şomerii se pot recalifica în meserii care au căutare pe piaţa muncii
 
Sunteţi un angajator aflat în căutare de persoane bine pregătite din punct de vedere profesional? Noi organizăm cursuri de calificare şi recalificare în meserii cerute pe piaţa muncii.

Proiectul “Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest” îşi propune să faciliteze integrarea pe piaţa muncii şi în viaţa activă a unui număr de 1050 de şomeri, şomeri tineri, şomeri de lungă durată şi şomeri peste 45 de ani. Pentru a realiza acest obiectiv, organizăm cursuri de calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare axate pe meserii cerute pe piaţa muncii, pentru şomerii din regiunea Sud Muntenia şi Sud-Vest. Accesul la cursurile de calificare/recalificare este gratuit, datorită cofinanţării oferite de Fondul Social European.

Primele grupe de instruire pentru şomeri au debutat în luna decembrie 2010 şi se vor finaliza în perioada martie-mai 2011. Cursurile de calificare şi recalificare s-au axat pe următoarele meserii: lucrător în comerţ, operator introducere validare şi prelucrare date, mecanic auto, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, fierar betonist montator prefabricate, ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, patiser, bucătar, confecţioner-asamblor articole din textile, lucrător în cultura plantelor, lucrător în creşterea animalelor. Şomerii instruiţi domiciliază în judeţele Vâlcea, Călăraşi, Teleorman, Bucureşti, Dâmboviţa, Giurgiu, Argeş, Ilfov, Gorj şi Ialomiţa. 

 “Orice organizaţie interesată să angajeze persoane instruite în meseriile enumerate anterior, este invitată să ne contacteze pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii pentru ocuparea forţei de muncă. Şomerii care au participat la cursurile organizate în cadrul acestui proiect au beneficiat de o instruire superioară bazată pe o curriculă modernă. Dorim să sprijinim atât companiile privatecât şi instituţiile de stat şi organizaţiile non-guvernamentale în procesul de recrutare şi să le oferim oportunitatea de a selecta dintre persoanele care au participat la sesiunile de formare, pe cele care răspund nevoilor specifice fiecărei organizaţii ”, a declarat Romulus Niţă, Manager de Proiect, Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA”.

Organizaţiile interesate să angajeze persoane instruite în meseriile menţionate sunt invitate să îi contacteze direct pe partenerii de la Centrele Regionale de Formare Profesională a Adulţilor din Vâlcea, Călăraşi şi Teleorman pentru a afla mai multe informaţii despre cursurile organizate şi persoanele participante, sau să ne transmită un email la adresa: alfa@cartel-alfa.ro. Viitoarele sesiuni de instruire vor ţine cont de o analiză globală a pieţei muncii din regiunile vizate, dar şi de solicitările de formare în diferite meserii, primite din partea angajatorilor.

Proiectul “Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013" - "Investeşte în oameni!" şi a debutat la data de 01.06.2010, având o perioadă de implementare de 36 de luni, cu o valoare totală de 13.506.130 Lei.

Proiectul este implementat de Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA”, în calitate de solicitant, şi Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Vâlcea, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Teleorman, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi SIVECO Romania SA, în calitate de parteneri.
 

AtaşamentMărime
Articol Şomerii se pot recalifica în meserii care au căutare pe piaţa muncii210.75 KB