Galerii imagini

Curs CRFPA Călăraşi - frizer

Autentificare utilizatori

CAPTCHA
Cod:
Imagine CAPTCHA
Introduceţi caracterele prezentate in imagine.

Noutăţi

Informaţi-vă asupra ultimilor noastre noutăţi!

Emite conţinut

Sondaj piaţa muncii

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” vă invită să participaţi, în cadrul Proiectului cu finanţare europeană „Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest”, la un sondaj de 7 întrebări...

citeşte mai mult...

Statistici

  • Afişări:4,955,226
  • Vizitatori unici:0
  • Utilizatori înregistraţi:240
  • Vizitatori neînregistraţi:64
  • IP-ul dvs. 3.236.132.132

BUCATAR

Perioada desfăşurare:    12/12/2012 - 24/04/2013
Locaţie:
S.C. LEXI STAR Tg. Jiu, jud. Gorj
Instructori:
Tatomir Ileana, Chiriac Romeo

Bucatarul asigură implementarea şi menţinerea standardelor de păstrare şi depozitare a produselor, semipreparatelor şi preparatelor alimentare cu respectarea normelor igienico-sanitare în vigoare. Participă la determinarea necesarului de materii prime de comandat şi la realizarea comenzilor de aprovizionare; preia comenzile de la clienţi şi asigură servirea acestora; debarasează şi asigură curăţenia bucătăriei; participă activ la întreţinerea ustensilelor de bucătarie şi a echipamentului din dotare;ţine cont de perisabilitate, termenul de garanţie, de modul în care urmează să fie folosite ingredientele; face prelucrările preliminare gătitului - sortează, curăţă, spală, divizează şi mai apoi găteşte - fierbe, frige, coace, prăjeşte; îndeplineşte şi alte sarcini curente atribuite de către superiorul direct, în concordanţă cu necesităţile imediate ale unită.

 Principalele obiective exprimate în competenţe profesionale îndeplinite de un bucatar sunt următoarele:

-       Asigurarea conditiilor igienico-sanitare

-       Prevenirea poluarii mediului

-       Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei

-       Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca

-       Realizarea actiunilor de supervizare si control

-       Intocmirea documentelor specifice

-       Pregatirea fripturilor

-       Pregatirea mancarurilor din carne

-       Pregatirea mancarurilor din legume, orez,oua, paste fainoase

-       Prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare

-       Pregatirea preparatelor lichide

-       Prepararea fondurilor glace

-       Realizarea sosurilor

-       Pregatirea gustarilor calde si reci

-       Pregatirea antreurilor calde si reci

-       Realizarea salatelor

-       Realizarea aluaturilor de baza

-       Prepararea dulciurilor (deserturilor)

-       Comunicarea la locul de munca

-       Desfasurarea muncii in echipa

 

Durata programului de formare este de 720 ore, din care 240 teorie si 360 practica. Instruirea se desfasoara în  sălile şi restaurantul firmei S.C. LEXI STAR Tg. Jiu, jud. Gorj.

Evaluarea finala este estimata ca  va avea loc in data de  28.04.2013, si se va face, prin acordarea de note de catre o comisie de examinare, pe baza de examen scris grila si a unei lucrari practice executate de cursant.
Pentru obtinerea certificatului de calificare, persoana instruita trebuie sa obtina, la aceasta evaluare, media minima 5(cinci) la proba teoretica si 6(sase) la proba practica.
Certificarea consta in eliberarea, pe baza procesului verbal de examen, a certificatului de calificare tip M.M.S.S.F. si M.E.C insotit de un supliment descriptiv care contine competentele profesionale dobandite in urma absolvirii cursului.