Galerii imagini

Curs Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie

Autentificare utilizatori

CAPTCHA
Cod:
Imagine CAPTCHA
Introduceţi caracterele prezentate in imagine.

Noutăţi

Informaţi-vă asupra ultimilor noastre noutăţi!

Emite conţinut

Sondaj piaţa muncii

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” vă invită să participaţi, în cadrul Proiectului cu finanţare europeană „Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest”, la un sondaj de 7 întrebări...

citeşte mai mult...

Statistici

  • Afişări:5,480,859
  • Vizitatori unici:0
  • Utilizatori înregistraţi:240
  • Vizitatori neînregistraţi:64
  • IP-ul dvs. 3.237.97.64

Sunteţi în căutarea unui loc de muncă? Cursurile de calificare/recalificare profesională vă cresc şansele de angajare

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Axa prioritară nr.5 “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”
Titlul proiectului: Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru integrarea  şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud-Muntenia şi Sud-Vest
Contract nr.: POSDRU/82/5.1/S/59274
“Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013” – “Investeşte în oameni!”          

Sunteţi în căutarea unui loc de muncă? Cursurile de calificare/recalificare profesională vă cresc şansele de angajare

Pentru a vă spori şansele de găsire a unui loc de muncă în cazul în care acum sunteţi şomer, vă invităm să urmaţi cursurile noastre gratuite de formare profesională. Puteţi învăţa o meserie nouă sau să vă aprofundaţi cunoştinţele în meseria dumneavoastră.


Proiectul „Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest” oferă cursuri de formare gratuite pentru şomerii ce au reşedinţa în judeţele Vâlcea, Călăraşi, Teleorman, Bucureşti, Dâmboviţa, Giurgiu, Argeş, Ilfov, Gorj şi Ialomiţa. Cursurile de calificare sau recalificare predate respectă standardele europene de calitate şi îi ajută pe şomeri să îşi îmbunătăţească abilităţile profesionale, în vederea facilitării găsirii unui loc de muncă.

“Pentru a creşte şansele de angajare ale şomerilor de toate vârstele, invităm persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să urmeze cursurile gratuite de instruire organizate prin intermediul Centrelor Regionale de Formare Profesională a Adulţilor din regiunile Muntenia şi Oltenia. Fie că au în vedere calificarea într-o meserie sau aprofundarea meseriei deja practicate, aceste cursuri oferă celor certificaţi un real avantaj competitiv pe piaţa muncii”– Romulus Niţă, Manager de Proiect, Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt încurajate să contacteze Centrele Regionale de Formare Profesională a Adulţilor din Vâlcea, Călăraşi şi Teleorman pentru a fi informate asupra sesiunilor de formare disponibile şi îndrumate să urmeze cursuri pentru meseriile dorite. De asemenea, şomerii sunt încurajaţi să semnaleze Centrelor Regionale de Formare Profesională nevoia de calificare sau recalificare în diferite meserii. Nevoile acestora, precum şi ale angajatorilor din zonele vizate stau la baza analizei în urma căreia vor fi organizate viitoarele sesiuni de formare.

Datorită interesului ridicat al şomerilor pentru cursurile de calificare/recalificare şi al deficitului de forţă de muncă identificat, până acum au fost organizate sesiuni de formare în localităţile Râmnicu-Vâlcea, Târgu Jiu, Călăraşi, Slobozia, Turnu Măgurele, Comuna Sfinţeşti, comuna Islaz şi Bucureşti.

Începând cu decembrie 2010 şi până în mai 2011 sunt în desfăşurare primele sesiuni de cursuri destinate persoanelor care sunt în căutarea unui loc de muncă. Cursurile au în vedere calificarea şi recalificarea în meseriile: lucrător în comerţ, operator introducere validare şi prelucrare date, mecanic auto, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, fierar betonist montator prefabricate, ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie, patiser, bucătar, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, confecţioner-asamblator în articole din textile, lucrător în cultura plantelor, lucrător în creşterea animalelor. Peste 25% dintre participanţi certificaţi în cadrul programelor de formare sunt sprijiniţi direct astfel încât să îşi găsească un loc de muncă în următoarele şase luni.
Până la sfârşitul proiectului vor fi instruiţi 1.051 şomeri, tineri, şomeri de lungă durată şi şomeri cu vârsta de peste 45 de ani. Aceştia vor beneficia de sprijin în vederea găsirii unui loc de muncă conform pregătirii lor profesionale.
Proiectul „Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest” este cofinanţat din Fondul Social European prin “Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013” – „Investeşte în oameni!” şi a debutat la data de 01.06.2010 având o perioadă de implementare de 36 luni, cu o valoare de 13.506.130 lei.

Proiectul este implementat de Conferinţa Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, în calitate de solicitant şi Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Vâlcea, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Teleorman, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi SIVECO Romania SA, în calitate de parteneri. 

AtaşamentMărime
Articol ziarul Adevarul cursuri califcare-recalificare369.14 KB