Galerii imagini

Curs instalator instalatii tehnico-sanitare si gaze

Autentificare utilizatori

CAPTCHA
Cod:
Imagine CAPTCHA
Introduceţi caracterele prezentate in imagine.

Noutăţi

Informaţi-vă asupra ultimilor noastre noutăţi!

Emite conţinut

Sondaj piaţa muncii

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” vă invită să participaţi, în cadrul Proiectului cu finanţare europeană „Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest”, la un sondaj de 7 întrebări...

citeşte mai mult...

Statistici

  • Afişări:5,480,811
  • Vizitatori unici:0
  • Utilizatori înregistraţi:240
  • Vizitatori neînregistraţi:64
  • IP-ul dvs. 3.237.97.64

Cursurile de formare profesională: o şansă în plus la angajare

Un studiu realizat  asupra perspectivelor mediului de afaceri din România în 2013 a arătat că peste 25% dintre angajatori intenţionează să-şi extindă echipa. 

Meseriile cele mai căutate se întâlnesc într-un mod fericit cu cele organizate pentru şomeri, în cadrul proiectului “Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest”.Firmele au la dispoziţie personal calificat în următoarele meserii: lucrător în comerţ, operator introducere, validare şi prelucrare date, bucătar, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist.

Primele grupe de formare profesională pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au debutat în luna decembrie 2012 şi s-au încheiat  în mai 2013, durata cursurilor fiind adaptată fiecărei curricule în parte. Cursurile au fost gratuite, datorită cofinanţării oferite de Fondul Social European şi au fost găzduite de Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA) din Vâlcea.

În judeţul Vâlcea, rata şomajului este de 6,08%. Peste 10.700 de persoane se aflau în aprilie 2013  în căutarea unui loc de muncă.

Proiectul “Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013" - "Investeşte în oameni!" şi a debutat la data de 01.06.2010 având o perioadă de implementare de 36 de luni, şi o valoare totală de 13.506.130 Lei.

Grupul ţintăal proiectului îl constituie persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă: şomeri de lungă durată, şomeri peste 45 ani, şomeri tineri, inclusiv femei. Proiectul pune accent pe respectarea tuturor principiilor egalităţii de şanse, dezvoltării durabile şi combaterii discriminării.

Proiectul urmăreşte să faciliteze integrarea pe piaţa muncii şi în viaţa activă unui număr de cel puţin 1.050 de şomeri, prin găsirea celor mai potrivite soluţii de calificare şi recalificare pentru grupul ţintă, în funcţie de evoluţia pieţei muncii din regiunile de dezvoltare Sud Vest şi Sud Muntenia.

Proiectul este implementat de Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA”, în calitate de solicitant, şi Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Vâlcea, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Teleorman, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi SIVECO Romania SA, în calitate de parteneri.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesaţi site-ul http://www.calificare-someri.ro/CRFPA-Valcea

Contact
Persoana de contact: Adrian Clipii
Funcţia:Departament Social
Compania:CNS ”Cartel Alfa”
Email:adrianclipii@cartel-alfa.ro
Telefon/fax: 021 317 10 50/ 021 317 10 41
Adresa: Splaiul Independenței, Nr. 202A, etaj 2, camera 14