Galerii imagini

Materiale publicitare

Autentificare utilizatori

CAPTCHA
Cod:
Imagine CAPTCHA
Introduceţi caracterele prezentate in imagine.

Noutăţi

Informaţi-vă asupra ultimilor noastre noutăţi!

Emite conţinut

Sondaj piaţa muncii

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” vă invită să participaţi, în cadrul Proiectului cu finanţare europeană „Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest”, la un sondaj de 7 întrebări...

citeşte mai mult...

Statistici

  • Afişări:4,955,026
  • Vizitatori unici:0
  • Utilizatori înregistraţi:240
  • Vizitatori neînregistraţi:64
  • IP-ul dvs. 3.236.132.132

FRIZER-COAFOR-MANICHIURIST-PEDICHIURIST

Perioada desfăşurare:    10/12/2012 - 22/04/2013
Locaţie:
CRFPA Valcea, str. Calea lui Traian, nr. 98, Rm. Valcea, jud. Valcea
Instructori:
Buldoaza Maria, Deaconu Elena-Iuliana, Stroe Viorel

Frizerul trebuie sa modeleze, sa ajusteze si sa întretina barba si parul clientilor, totodată ei pot deveni specialisti în negocierea,  fie cu doamnele, fie cu domnii, în ceeaa ce priveste moda coafatului.   Obiectivele unui coafor:

-       Primeste clientii care intra în firma (indiferent de adresabilitate) si ajuta la acomodarea acestora.

-       Informeaza clientii asupra programului de functionare, a altor prestatii din centru, indiferent daca tin sau nu de compartimentul coafor.

-       Efectueaza  la cel mai înalt standard profesional activitati specifice calificarii: tuns, vopsit, spalatul parului, coafat, bigudat, permanent, etc.

-       Supravegheaza în permanenta clientii, preocupându-se de buna lor deservire si informare profesionala corecta.

-       Asigura integral toate tehnicile de lucru necesare clientului.

-       Raspunde cu promptitudine la toate  solicitarile clientului.

-       Raspunde de asigurarea unui climat de destindere si armonie.

-       Asigura si raspunde de ordinea si  curatenia la locul de munca si de aplicarea tuturor masurilor de igiena.

-       Asigura si raspunde de pastrarea si folosirea corecta a dotarilor din inventarul preluat în folosinta: aparatura, mobilier, ucenice, consumabile (vopsele, oxidanti, pudre, prosoape, folii, foarfece, piepteni, perii, placi, foenuri, mantile de tuns, masini de tuns, etc.)

-        Respecta normele de securitate a muncii si  PSI.

-       Utilizeaza si pastreaza în bune conditii echipamentele din dotare si asigura colectarea corecta a resturilor si deseurilor.

-       Poarta echipamentul de protectie prevazut de ROI,  care va fi schimbat ori de câte ori este nevoie, pentru pastrarea igienei si aspectului estetic personal.

-       Respecta secretul profesional si codul de etica profesionala.

-       Se ocupa de actualizarea cunostintelor profesionale, prin studiu individual sau alte forme de educatie continua si conform cerintelor postului.

-       Indeplineste si alte sarcini trasate de sefii ierarhici.

-       La locul de munca ia masurile necesare de prevenire si stingere a incendiilor precum si de economisire a energiei electrice.

Durata programului de formare este de 720 ore, din care 240 teorie si 360 practica. Instruirea se desfasoara in salile de curs si atelierul de frizerie şi coafură ale CRFPA Valcea.

Evaluarea finala este estimata ca  va avea loc in data de  28.04.2013, si se va face, prin acordarea de note de catre o comisie de examinare, pe baza de examen scris grila si a unei lucrari practice executate de cursant.
Pentru obtinerea certificatului de calificare, persoana instruita trebuie sa obtina, la aceasta evaluare, media minima 5(cinci) la proba teoretica si 6(sase) la proba practica.
Certificarea consta in eliberarea, pe baza procesului verbal de examen, a certificatului de calificare tip M.M.S.S.F. si M.E.C insotit de un supliment descriptiv care contine competentele profesionale dobandite in urma absolvirii cursului.