Galerii imagini

Curs instalator instalatii tehnico-sanitare si gaze

Autentificare utilizatori

CAPTCHA
Cod:
Imagine CAPTCHA
Introduceţi caracterele prezentate in imagine.

Noutăţi

Informaţi-vă asupra ultimilor noastre noutăţi!

Emite conţinut

Sondaj piaţa muncii

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” vă invită să participaţi, în cadrul Proiectului cu finanţare europeană „Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest”, la un sondaj de 7 întrebări...

citeşte mai mult...

Statistici

  • Afişări:5,480,829
  • Vizitatori unici:0
  • Utilizatori înregistraţi:240
  • Vizitatori neînregistraţi:64
  • IP-ul dvs. 3.237.97.64

Învaţă o meserie nouă ca să găseşti un loc de muncă mai bun!

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013
Axa prioritară nr. 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”
Domeniul major de intervenţie 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”
Titlul proiectului: Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest
Contract nr.: POSDRU/ 82 / 5.1 / S / 59274
"Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013" - "Investeşte în oameni!"
 
Învaţă o meserie nouă ca să găseşti un loc de muncă mai bun!

Sunteţi şomer şi nu reuşiţi să vă găsiţi un loc de muncă? Sunteţi dispus să învăţaţi o meserie nouă sau să acumulaţi cunoştinţe suplimentare în profesia pe care aţi practicat-o? Noi vă ajutăm.
Persoanele şomere, aflate în căutarea unui loc de muncă şi care domiciliază în judeţele Vâlcea, Călăraşi, Teleorman, Bucureşti, Dâmboviţa, Giurgiu, Argeş, Ilfov, Gorj şi Ialomiţa au acum şansa de a beneficia de o pregătire profesională de calitate participând la proiectul “Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest”.
Şomeriidin regiunile vizate se pot înscrie şi participa gratuit la cursurile organizate în cadrul proiectului, putându-şi găsi mai uşor, un loc de muncă. Accesul la cursurile de calificare, recalificare este gratuit datorită cofinanţării oferite de Fondul Social European.

Primele grupe de instruire pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au debutat deja în luna decembrie 2010 şi se vor finaliza în perioada martie-mai, în funcţie de numărul de ore din curricula specifică. Cursurile de calificare, recalificare s-au axat pe următoarele meserii: lucrător în comerţ, operator introducere validare şi prelucrare date, mecanic auto, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, fierar betonist montator prefabricate, ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, patiser, bucătar, confecţioner-asamblor articole din textile, lucrător în cultura plantelor, lucrător în creşterea animalelor.
Pe baza analizei nevoii locale şi a deficitului de forţă de muncă identificat, au fost organizate cursuri de instruire în localităţile: Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Călăraşi, Slobozia, Turnu Măgurele, comuna Sfinţeşti, Bucureşti şi comuna Izlaz.
 “Îi încurajez pe cei care nu au un loc de muncă şi sunt interesaţi să participe la cursuri de calificare sau recalificare să ia legătură cu partenerii de la Centrele Regionale de Formare Profesională a Adulţilor din Vâlcea, Călăraşi şi Teleorman pentru a afla care sunt meseriile pentru care se vor organiza viitoarele cursuri de formare. Până la finalul proiectului vom instrui 1.050 de şomeri, şomeri tineri, şomeri de lungă durată şi şomeri peste 45 de ani ce vor beneficia de integrare pe piaţa muncii şi în viaţa activă. De asemenea, ţin să subliniez că 25% dintre şomerii certificaţi în cadrul programelor de formare profesională vor fi sprijiniţi în a se angaja în următoarele şase luni după încheierea cursului” – Romulus Niţă, Manager de proiect.

Numărul persoanelor fără loc de muncă din regiunile Oltenia şi Muntenia este în continuare semnificativ. De aceea, pentru a combate şomajul şi a răspunde cerinţelor de pe piaţa muncii, celor care îşi caută un loc de muncă li se oferă oportunitatea de a beneficia de o instruire superioară. Pentru a răspunde cât mai bine nevoilor locale, următoarea serie de cursuri se va organiza pe baza unei analize actualizate a cererii de pe piaţa muncii în regiunile vizate.
Proiectul “Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013" - "Investeşte în oameni!" şi a debutat la data de 01.06.2010 având o perioadă de implementare de 36 de luni, cu o valoare totală de 13.506.130 Lei.

Proiectul este implementat de Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA”, în calitate de solicitant, şi Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Vâlcea, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Teleorman, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi SIVECO Romania SA, în calitate de parteneri.

AtaşamentMărime
Articol Învaţă o meserie nouă ca să găseşti un loc de muncă mai bun!250.29 KB