Galerii imagini

Curs Lucrator in structuri pt constructii

Autentificare utilizatori

CAPTCHA
Cod:
Imagine CAPTCHA
Introduceţi caracterele prezentate in imagine.

Noutăţi

Informaţi-vă asupra ultimilor noastre noutăţi!

Emite conţinut

Sondaj piaţa muncii

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” vă invită să participaţi, în cadrul Proiectului cu finanţare europeană „Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest”, la un sondaj de 7 întrebări...

citeşte mai mult...

Statistici

  • Afişări:5,480,846
  • Vizitatori unici:0
  • Utilizatori înregistraţi:240
  • Vizitatori neînregistraţi:64
  • IP-ul dvs. 3.237.97.64

Personal calificat caută angajatori

Omul potrivit are şansă să ajungă  la locul potrivit. Angajatorii care au posturi vacante pot recruta muncitori calificaţi. La Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA) din Călăraşi s-au finalizat cursurile de specializare în meserii precum lucrător în comerţ, patiser, confecţioner asamblor articole din textile, dulgher/tâmplar/parchetar, zidar/pietrar/tencuitor, comerciant- vânzător mărfuri alimentare.

La cursuri au participat persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Cursurile au fost gratuite, datorită cofinanţării oferite de Fondul Social European.

Primele cursuri de instruire au început în luna decembrie 2012 şi s-au finalizat în mai 2013.

„25% dintre şomerii certificaţi în cadrul programelor de formare profesională vor fi sprijiniţi în a se angaja în următoarele şase luni după încheierea cursului”, a declarat Romulus Niţă, manager de proiect din partea Cartelului Alfa.

Rata şomajului în Călăraşi era la sfârşitul lunii martie  de 6,83% - peste 7.000 de persoane se aflau în căutarea unui loc de muncă, cei mai mulţi dintre ei având studii medii.

Proiectul “Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013" - "Investeşte în oameni!" şi a debutat la 1 iunie 2010 având o perioadă de implementare de 36 de luni. Valoarea proiectului este de 13.506.130 lei.

Grupul ţintăal proiectului îl constituie persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă: şomeri de lungă durată, şomeri peste 45 ani, şomeri tineri, inclusiv femei. Proiectul pune accent pe respectarea tuturor principiilor egalităţii de şanse, dezvoltării durabile şi combaterii discriminării.

Proiectul urmăreşte să faciliteze integrarea pe piaţa muncii şi în viaţa activă unui număr de cel puţin 1.050 de şomeri, prin găsirea celor mai potrivite soluţii de calificare şi recalificare pentru grupul ţintă, în funcţie de evoluţia pieţei muncii din regiunile de dezvoltare Sud Vest şi Sud Muntenia.

Proiectul este implementat de Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA”, în calitate de solicitant, şi Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Vâlcea, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Teleorman, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi SIVECO Romania SA, în calitate de parteneri.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesaţi site-ul http://www.calificare-someri.ro/CRFPA-Calarasi

Contact
Persoana de contact: Adrian Clipii
Funcţia:Departament Social
Compania:CNS ”Cartel Alfa”
Email:adrianclipii@cartel-alfa.ro
Telefon/fax: 021 317 10 50/ 021 317 10 41
Adresa: Splaiul Independenței, Nr. 202A, etaj 2, camera 14