Galerii imagini

Curs Operator confectioner industrial

Autentificare utilizatori

CAPTCHA
Cod:
Imagine CAPTCHA
Introduceţi caracterele prezentate in imagine.

Noutăţi

Informaţi-vă asupra ultimilor noastre noutăţi!

Emite conţinut

Sondaj piaţa muncii

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” vă invită să participaţi, în cadrul Proiectului cu finanţare europeană „Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest”, la un sondaj de 7 întrebări...

citeşte mai mult...

Statistici

  • Afişări:5,480,838
  • Vizitatori unici:0
  • Utilizatori înregistraţi:240
  • Vizitatori neînregistraţi:64
  • IP-ul dvs. 3.237.97.64

Şomerii vor fi calificaţi în meserii cerute pe piaţa forţei de muncă

Şomerii vor fi calificaţi în meserii cerute pe piaţa forţei de muncă
În 2012 şomerii din judetele Vâlcea, Călăraşi, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Argeş, Ilfov, Gorj şi Ialomiţavor fi calificaţi în domeniile în care există deficit de forţă de muncă.
În timp ce mulţi şomeri nu reuşesc să ocupe un loc de muncă în conformitate cu pregătirea lor, angajatorii din anumite domenii reuşesc cu greu să-şi găsească angajaţi potriviţi pentru posturile disponibile. Proiectul “Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest” îşi propune să creeze un echilibru între cerere şi ofertă calificând în 2012 sute de şomeri în domeniile în care există deficit de forţă de muncă.

Meserii căutatepe piaţa muncii
Conform studiilor ANOFM, numărul total de locuri de muncă vacante in judetele mai sus mentionate a fost de 27.372, iar principalele domenii de activitate, în care s-a înregistrat un număr semnificativ de locuri de muncă vacante în 2011 au fost: construcţii de clădiri (4747), comerţ cu amănuntul (4427) , fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (3023), comerţ cu ridicata cu excepţia comerţului cu autovehicule si motociclete (2122), agricultură (4821), industria alimentară(4044), transporturi terestre şi transporturi prin conducte (1986), restaurante şi alte activităţi de servicii de alimentaţie (836).
De asemenea, în urma unor focus grupuri organizate cu angajatorii din cele 9 judeţe vizate de proiect, s-au identificat mai multe opţiuni posibile pentru calificarea şomerilor, precum: operator chimist, ospătar, bucătar, maşinist utilaje industriale, vânzător, gestionar, frizer şi cosmeticiană.
 
Cursuri de recalificare gratuite
Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului la cursuri de formare profesională adaptate nevoilor pieţei muncii din actualul context financiar şi economic, prin dobândirea, actualizarea sau schimbarea calificărilor şomerilor. Astfel, proiectul propune pentru 2012 o serie de cursuri dezvoltate pe baza analizei nevoii locale şi a deficitului de forţă de muncă identificat  pentru a răspunde nevoilor pieţei şi în prezent oferă calificări în următoarele meserii: lucrător în comerţ, cultura plantelor şi structuri pentru construcţii (CRFPA Teleorman);  operator introducere validare şi prelucrare date, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, bucătar şi lucrător în comerţ (CRFPA Vâlcea); lucrător în comerţ, ospătar chelner vânzător în unităţi de alimentaţie, comerciant vânzător mărfuri alimentare, zidar pietrar tencuitor, confecţioner tâmplărie aluminiu şi mase plastice, lucrător în structuri pentru construcţii, brutar şifrizer (CRPFA Călăraşi).
Şomerii în căutarea unui loc de muncă, dar şi organizaţiile care au nevoie de personal specializat pe un domeniu anume  pot cere mai multe detaliiaccesând site-ul  www.calificare-someri.rosau contactând unul dintre centrele regionale care se ocupă de organizarea cursurilor: CRFPA Vâlcea: tel. 0250/714450; CRFPA Călăraşi: tel. 0242/314353; CRFPA Teleorman: tel. 0247/417291.
Proiectul “Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea şomerilor în viaţa activă în regiunile Sud Muntenia şi Sud-Vest” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013" - "Investeşte în oameni!" şi a debutat la data de 01.06.2010, având o perioadă de implementare de 36 de luni, cu o valoare totală de 13.506.130 lei.
Proiectul este implementat de Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA”, în calitate de beneficiar, având ca parteneri Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Vâlcea, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Teleorman, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi SIVECO Romania SA.

Contact
Persoana de contact: Adrian Clipii
Func
ţia:Departament Social
Compania: CNS ”Cartel Alfa”
Email:adrianclipii@cartel-alfa.ro
Telefon/fax: 021 317 10 50/ 021 317 10 41
Adresa: Splaiul Independenței, Nr. 202A, etaj 2, camera 14